Ännu en spelare har skrivit på för Södertälje FK. 23-årige Sebastian Gumpfer ansluter till klubben och är idag med på sin första träning.

Välkommen till klubben!
- Det känns bra. Det har varit lite surr ett tag men nu är det äntligen klart, säger Sebastian nöjt.

Sebastian kommer närmast från division 2-klubben Aspudden där han gjort 7 mål och 3 assist under vårsäsongen. SFK mötte även Aspudden i en träningsmatch och då gjorde Sebastian 3 mål. Man förstår varför Sportchefen Oktay Izgin är nöjd att allt är klart nu.
- Jag förväntar mig att han bidrar med poäng och inställning. Han ger alltid hundra procent på träning och matcher. Sånt kan smitta av sig och är bra för hela truppen, säger Oktay förhoppningsfullt.

Sebastian har kvaliteter som är efterfrågade, speciellt i division 1 där man får slita för poängen.
- Jag är snabb och springer och kämpar hela tiden, jag ger aldrig upp. En slitvarg helt enkelt. Jag är även bra med bollen och målfarlig säger Sebastian utan falsk blygsamhet.

På frågan om han har några svagheter svarar Sebastian ofarligt.
- Det skulle vara vänsterdojan i så fall, säger han med ett leende.

Tyvärr kommer Sebastian med en liten skada i ljumsken men den är till 90 procent återställd. Så något Cupspel nästa vecka är inte att tänka på. Tanken är att han i lugn och ro ska träna sig frisk till seriestarten igen.

Han började som anfallare men senaste säsongerna har det blivit mest som ytterspelare. Där kommer hans snabbhet och slit för laget väl till pass. Sedan får vi se vad tränaren säger när det blir dags för premiärspel för Sebastian.

Sebastians moderklubb är Hammarby. Tidigare klubbar är Tyresö i division 3 samt Nacka och Sollentuna i division 2. Hans kontrakt gäller över nästa säsong, totalt 1,5 år.

scania.png