Bortamatch mot topplaget IFK Nyköping skulle visa sig vara så svår som vi väntat oss. Men damerna gjorde en krigarinsats och kunde till slut åka hem med alla tre poängen.

- Tjejerna gör ett fantastiskt försvarsarbete hela matchen ut. Visst har vi lite flyt och gör mål också men det är tjejerna värda, säger en mycket stolt tränare Christian Hadelöv.

Nyköping tog tag i taktpinnen direkt i första halvlek. Redan efter en kvart hade Nyköping skapat fyra farliga målchanser men missat målramen.

Först i den 16 min får vi äntligen till vår första målchans. Maria Ahlbeck kommer fri med målvakten och kan iskallt placera bollen i mål.

Nyköping fortsätter sin dominans och skapar chans på chans men får inte in bollen.

I den 41 min kunde vi inte stå emot längre och Nyköping får äntligen utdelning efter sin massiva kanonad mot vårt mål. Första skottet blockerades men på returen kunde Ebba Tengroth Landquist trycka in 1-1.

Precis innan domaren blåste för halvtidsvila så komemr Maria återigen fri med målvakten men skjuter rakt på. Tyvärr fullföljer hon inte och missar att målvakten ger en retur rakt ut. Där måste Maria vara hungrigare och vara vaken på eventuella returer.

Nyköpings effektivitet var under all kritik. 11-4 i avslut efter första halvlek säger allt.

I andra halvlek fortsätter Nyköping sitt spelövertag men vi försvarar oss mycket bra. I den 10 min dribblar vårt nyförvärv Janine Dahlman på kanten och levererar ett perfekt inlägg till Arbeleena Khoury som enkelt kan göra mål till 2-1.

Tyvärr svarar Nyköping bara två minuter senare när Ebba Fagerholm kvitterar till 2-2 genom en lobb över målvakten. Nu kändes det som att vi fick vara glada för en poäng mot ett så starkt Nyköping. Men våra tjejer slet som krigare för varandra och ville verkligen få med sig en poäng hem.

Janine dribblar sig återigen till en målchans men från en snäv vinkel skjuter hon rakt på målvakten. Det märks att Janine kommer från högre divisioner. Hon besitter en kvalitet som vi kommer ha nytta av i framtiden. Tyvärr kände hon av en lättare skada och hoppade bara in sporadiskt. Men det skulle räcka gott och väl ändå.

Med en dryg kvart kvar blir Melissa Halef brutalt fälld i straffområdet och Janine stegade fram till straffpunkten. Hon gjorde inget misstag och vi tog återigen ledningen med 3-2. Otroligt!

På slutet började våra krafter tryta och vi fick inrikta oss på försvar. Nyköping kom i våg efter våg i sin jakt på kvittering och de var bara en ribbträff från att lyckas. Men våra tjejer gör en heroisk insats och lyckades freda målet ända till slutsignalen.

 

scania_500x167.png
telge_koncernen.png
VW_sodertalje.png
Magnolia_stor.png
Love_570x161.jpg
ravelli-sport.png
olearys.png
team_rekond.jpg

Tabell - Herrar

Tabell - Damer

Tabell - U19

annons ravelli

Kommande matcher

Annons Sponsorhuset

grasroten