Det var väl inte riktigt David mot Goliat idag men David och David blev matchvinnare i återstarten av serien när båda avgjorde med distansskott mot Boo FK.

Men i början av matchen är det Boo som skapar några farliga chanser. Efter en kvart får vi vår första farliga chans när nyförvärvet Bachir Katourgi avlossar ett skott i straffområdet i trängt läge, men tyvärr rakt på målvakten.

Lite senare kommer Boo i en farlig kontring och testar vår nya målvakt Jozef Cighard från Slovakien, men han gör en bra räddning.

Bachir var bra matchen igenom och skapade flera farliga chanser. Får han bara lite mer träningar i benen och spela ihop sig med laget, kan det bli riktigt bra det här. Mot slutet kom han t.ex in fint i straffområdet och försökte placera bollen i bortre hörnet, men den smet strax utanför.

Vi var det bättre laget i första halvlek men Boo hade flest farliga målchanser. Tyvärr är vi för omständliga framför mål. Man skulle önska att vi var lite mer raka ibland.

Med fem minuter kvar av första halvlek kommer David Yarar fram i ett fint skottläge och då kan han inte låta bli att avlossa bössan. Skottet tar på en försvarare och seglar retligt över en ställd målvakt. 1-0 kom väldigt lägligt innan halvtidsvilan.

När andra halvlek startar kunde det gått illa redan i första minuten. Boo får till ett kanonskott men Jozef gör en bra räddning. Första 10 min är vi lite passiva och låter Boo föra spelet. Först efter 12 min får vi till ett avslut på mål men skottet blockas av en back.

Med en halvtimme kvar kvitterar Boo till 1-1. Ett inlägg når en helt fristående spelare som enkelt kan nicka in bollen i mål. Strax efter kommer de fram i en farlig omställning men skjuter tack och lov över.

Nu började man frukta att vi skulle tappa allt och inte ens få med oss en poäng. Men då steg nyss inbytta David Genc in i handlingen med 20 min kvar av matchen. Han får till ett perfekt avvägt distansskott som går otagbart in i mål till 2-1.

Resten av matchen låter vi Boo ha mest boll och satsar på giftiga omställningar. Flera av omställningarna höll nästan på att bli sista spiken i kistan, men vi fick nöja oss med en 2-1 seger och tre mycket viktiga poäng i starten av höstsäsongen.

Det här var andra raka segern och tredje raka utan förlust i serien. Hoppas vi har brutit den negativa trenden nu...

 

scania_500x167.png
telge_koncernen.png
VW_sodertalje.png
Magnolia_stor.png
Love_570x161.jpg
ravelli-sport.png
olearys.png
team_rekond.jpg

Tabell - Herrar

Tabell - Damer

Tabell - U19

annons ravelli

Kommande matcher

Annons Sponsorhuset

grasroten