Efter den tunga förlusten i våras med hela 4-0 så kunde vi nu ta revansch mot Örebro-Syrianska när vi vann med 2-1 på hemmaplan.

Det märks att matchen är mycket viktig för båda lagen. Det är mycket känslor i luften, gnäll på varenda domslut och hårda närkamper.

Det är Ö-S som skapar den första riktigt heta målchansen efter bara fem minuter men tack och lov kommer vår målvakt ut bra och räddar. Första 10 min skapar Ö-S flera chanser men avsluten är inte bättre än att målvakten räddar.

Vi försöker komma runt på kanterna och mata inlägg men första 20 min skapar vi inte något speciellt. Plötsligt kommer vårt nyförvärv Bashir Katourgi in i straffområdet och blir fälld. Domaren tvekar inte och utdömer straff. David Genc stegar fram och sätter bollen säkert i mål till 1-0.

Om vi var lite passiva i början av matchen så är vi betydligt hetare efter målet. Vi är aggressiva och hugger på varje boll vi kan. Vi ligger på gränsen och får en del frisparkar emot oss. Däremot skapar varken vi eller Ö-S någonting av värde.

Med en halvtimme spelad kommer Archie farande på kanten och spelar smart snett bakåt till David Genc som får till ett hyfsat skott, tyvärr något över ribban.

Mot slutet av första halvlek rinner Ö-S igenom ett par gånger och får målchanser. Med bättre skärpa från deras sida hade vi varit illa ute, men som tur är skjuter de utanför hela tiden. Även vi har våra chanser där Selwan skapar den hetaste när han kommer in i straffområdet och försöker knorra in den i bortre. Målvakten får sträcka sig ordentligt och tippar bollen till en hörna.

I andra halvlek fortsätter vi skapa chanser där både Selwan och Charbel får avslutslägen men missar. Till slut skulle ändå Selwan hitta rätt i den 65 min när han kommer in i straffområdet och enkelt kan placera bollen i mål. 2-0!

Nu började man tro på en revansch men som vanligt vill vi bjuda publiken på spänning. Bara nån minut efter vårt mål får Ö-S ett mycket bra avslutsläge, men målvakten gör en grym räddning och tippar bollen till hörna.

Regnet öser ner över Östertälje IP och nu startar Ö-S en frenetisk jakt på mål. Tyvärr bjuder vi in Ö-S som trycker ner oss ordentligt. Vi tappar allt spel och blir i panik. Och mycket riktigt kan de reducera i den 88 min till 2-1 genom Stefan Hannasson.

Domaren lägger till över fem minuter och det var riktigt nära att vi bjöd in dem till en poäng. Men vi rider ut stormen och kan bärga hem den tredje segern i rad, den fjärde utan förlust. Samtidigt klättrade vi en placering till åttonde plats i tabellen.

 

scania_500x167.png
telge_koncernen.png
VW_sodertalje.png
Magnolia_stor.png
Love_570x161.jpg
ravelli-sport.png
olearys.png
team_rekond.jpg

Tabell - Herrar

Tabell - Damer

Tabell - U19

annons ravelli

Kommande matcher

Annons Sponsorhuset

grasroten