Efter en mållös tillställning hemma mot Assyriska IF så har vi nu säkrat kontraktet med endast två omgångar kvar. En starkt bidragande orsak till det var vår sista utpost, målvakten Jozef Cighard.

- Otroligt skönt, vilken bedrift med tanke på allt som hänt runt omkring, säger tränaren Eddie Demir efter matchen och drar en djup suck av lättnad.

Första halvlek är en jämn historia där lagen utbyter målchanser med varandra. Huvudpersonerna hos oss är Charbel Mirza, Frederick Acheampon och målvakten Jozef Cighard.

Charbel har flera målchanser första 20 min med två nickar och ett skottläge. När Assyriska är framme i farliga lägen så står Jozef för flera fina räddningar. Senare kommer även Freddy igång och håller sånär på att lobba bollen i mål men tätt över.

Senare skulle hans anfallsvilja i straffområdet resultera i en straff som tyvärr David Genc missar precis utanför stolpen. Freddy hotar hela tiden och i 34 min hänger Asssyriska inte med och fäller honom strax utanför straffområdet. Han tar den själv men skjuter tyvärr över. Med fem min kvar avlossar Freddy ännu ett skott som målvakten lämnar retur på. Målvakten hinner precis ta sin egen retur innan Mirza nästan får chansen att peta in den.

I slutet av halvleken får Assyriska tryck på oss och skapar målchans på målchans. Men Jozef håller oss kvar i matchen med några strålande räddningar.

Första kvarten i andra halvlek är det Assyriska som går ut hårdast. De är aggressiva, vinner flest närkamper och kommer till flera farliga målchanser.

Sakta men säkert kommer vi in i matchen igen och börjar skapa målchanser. Freddy och Mirza är framme och oroar vid motståndarmålet men avsluten sitter inte där.

Med 10 min kvar av matchen har vi en bra period. Stanislav Lapin kommer runt på kanten och serverar ett grymt inlägg till en helt fristående Samuel Korkunc framför mål som bara behöver bredsida in bollen. Men på något “mirakulöst” sätt lyckas han skjuta över…

Bara minuten senare kombinerar sig Freddy och Mirza genom straffområdet och kommer till avslut, men Freddys skott blockeras till en resultatlös hörna.

Strax efter blir Mirza fälld i straffområdet av målvakten och vi får ännu en straff. Den här gången ska det väl ändå gå vägen? Men nej, Freddy missar också! Aj, aj, aj, två missade straffar är inte godkänt.

Sista fem min och sex min övertid satsar Assyriska allt för ett vinstmål. De svärmar i straffområdet och är otäckt nära mål flera gånger. Som tur är lider de också av oskärpa i avslutsmomenten.

I den absolut sista övertidsminuten får Assyriska till ett kanonskott som Jozef gör en fantomräddning på. Vi rider ut stormen och matchen slutar 0-0 och kontraktet är säkrat.

Matchens lirare blev vår sista utpost, Jozef Cighard, som räddade oss otaliga gånger när Assyriska tryckte på. Utan hans grymma räddningar hade vi förlorat och levt med ovissheten ytterligare omgångar. Nu kan vi pusta ut och se fram emot ännu en säsong i div 2 nästa år.

 

scania_500x167.png
telge_koncernen.png
VW_sodertalje.png
Magnolia_stor.png
Love_570x161.jpg
ravelli-sport.png
olearys.png
team_rekond.jpg

Tabell - Herrar

Tabell - Damer

Tabell - U19

annons ravelli

Kommande matcher

Annons Sponsorhuset

grasroten