På lördag tar vi emot ett luggslitet Eskilstuna City som bara tagit en poäng hittills och endast producerat två mål framåt (sämst av alla lag). Men låt inte statistiken lura er. Det finns inga lätta matcher i den här serien. Alla kan slå alla.

Senast mötte man Norrköpingslaget Sylvia på hemmaplan och hade goda förhoppningar att ta sin första trepoängare. Men redan efter drygt 10 minuters spel så kunde Sylvia utnyttja ett misstag och ta ledningen på ett friläge. 1-0 ledningen stod sig sedan matchen ut.

Enligt Citys tränare Edier Frejd så kom de inte upp i nivå. Man hade flera fina chanser att kvittera, men skärpan fanns inte där. Till helgen får vi vara beredda på att City kommer rejält taggade att ta sin första vinst, så det gäller att vi är på tårna.

City har ett ungt och oerfaret lag och kanske är det därför man börjat så skakigt? Men det finns potential. Noterbart är att 17-åriga anfallaren Daniel Milijanovic är utlånad från superettanlaget AFC Eskilstuna. I förra omgången var han uttagen till AFC:s trupp när de mötte IK Frej, då Kevin Bisse var sjuk.

City ligger strax ovanför nedflyttningsplats och även om det är en lång säsong kvar, så börjar pressen att vinna öka för varje omgång som går. Samtidigt har man interna stridigheter med sin samarbetsklubb AFC Eskilstuna, där till och med jurister kopplats in. Hur mycket det kan påverka harmonin i A-laget låter jag dock vara osagt.

Plats: Östertälje IP

Tid: Lördag 12 maj kl 15:00