Trots omständigheterna runt laget senaste tiden så gjorde vi en stark prestation mot serieledarna Linköping City hemma på Östertälje IP. Tyvärr skulle en straff sänka oss.

I första halvlek stod vi upp bra och skapade flera halvchanser. Vi spelade helt jämnt med Linköping med ett visst övertag för oss faktiskt. Tyvärr fungerade inte inläggsspelet. Linköping var alldeles för starka och kunde rensa det mesta som vi skickade in i straffområdet. Med lite mer skärpa där, så skulle vi mycket väl kunnat gjort något mål.

Dock var det Linköping som hade de farligaste chanserna i slutet av första halvleken. På ett inlägg nickar man lågt vid ena stolpen, men målvakten Matt Bromall hinner ner och räddar.

Strax därefter kommer Linköping i ett friläge men Matt går ut och gör sig stor, och kan parera skottet med sin kropp.

I andra halvlek tar Linköping över lite, även om vi fortfarande hänger med. Levon Pachayjan, som tidigare tillhörde oss, var som vanligt ett kvicksilver på kanten och oroade med sina inlägg. Ett av hans inlägg såg inte speciellt farligt ut, men singlade sakta över målvakten och tog i trävirket.

Vi fortsätter ändå skapa halvchanser men får inte till det där lilla sista. Tyvärr händer då det olyckliga. Med 10 min kvar får Linköping en straff. Michael Uwezu stegar fram och lurar enkelt Matt åt ena hållet och sätter bollen säkert i andra sidan. Tungt...

Vi ger inte upp och försöker in i det sista få till en kvittering, men återigen har vi svårt med avslutslägena och matchen slutar 0-1.

Sammanfattningsvis kan man säga att vi verkligen var värda en poäng idag. Speciellt första halvlek såg riktigt bra ut. Kan vi fortsätta på den här vägen, så ska vi nog kunna klättra några placeringar i tabellen under hösten.

Partners & Sponsorer:

Ica_Maxi_Vasa.jpg