En oerhört viktig seger borta mot Kumla innan sommaruppehållet. Trots att Kumla tog ledningen så kunde vi till slut vända och vinna med 3-1.

Det märktes att det var två bottenlag med stort poängbehov och nervositet som möttes. Spelkvalitén och tempot var inte det bästa. Mycket slarv och felpassningar präglade matchen.

Spelmässigt var vi ändå det bättre laget men har som vanligt svårt i avslutslägena. Till exempel hade vi ett nickläge rakt framför mål men nickar över(!) och i slutet av första halvlek ett friläge där vi rundar målvakten och bara behöver rulla in den i mål, men sätter den i burgaveln(!). Då var man orolig att det skulle bli ännu en match med alla dessa missade målchanser.

I 20 min händer det som man fruktade. Charbel Mirza blir bryskt fälld och vi får frispark. David Yarar skjuter in den i straffområdet men målvakten kan boxa ut. Då kan Kumla starta en kontring och göra 1-0...

Kumlas matchplan att låta oss ha bollen och satsa på omställningar ser ut att löna sig. Men i 25 min kliver lagkapten David Yarar äntligen fram och gör 1-1 på ett distansskott helt otagbart i krysset. Oj, vad vi har väntat på att det ska lossna för David. Hans skott är fruktat men den här säsongen har det låst sig. Hoppas det här var starten på fler mål från hans känsliga fötter.

Dock ska det sägas att vi var nära att bjuda in Kumla i matchen igen på flera slarviga misstag. Som tur är ser man att Kumla också är ett bottenlag och avsluten blir därefter, samtidigt som Johannes Gelo gör avgörande räddningar.

Med en halvtimme kvar av matchen kommer nya spelaren Selwan Al Jaberi in på planen, när Korkunc gick ut. Han är en stor, fysisk spelare som direkt oroade runt motståndarmålet.

Med 20 min kvar lyckas vi äntligen göra ett spelmål. På ett snabbt anfall kan vår speciella målskytt Marquez Fernandes gör 2-1 från en mycket snäv vinkel.

Sedan var det dags för nya spelaren Al Jaberi att presentera sig. Kumla blir bakåttryckta och Al Jaberi pressar hårt. Backen försöker passa till målvakten men den blir alldeles för svag. Al Jaberi hinner upp bollen före målvakten och kan enkelt rulla in bollen i tomt mål till 1-3.

Kumla försökte mobilisera en sista press men matchens bästa lirare, vår mittback Hassan Kanneh, tog hand om det mesta som Kumla presenterade för backlinjen. Hans lugn och trygghet smittade av sig på hela laget och det var en stor bidragande orsak till att vi lyckades vinna idag.

Tack vare vinsten så hoppade vi upp till nionde plats i tabellen och får lite arbetsro inför den tuffa hösten som väntar.

Partners & Sponsorer:

Ica_Maxi_Vasa.jpg