Banner

Vi är glada att kunna presentera Besim Kavakcioglu som ny sportchef i Södertälje FK, och redan på måndag sätter han första spikarna i det nya lagbygget. Besim ser fram emot uppdraget och har lång erfarenhet inom fotbollen på elitnivå.

- Jag har varit aktiv i Assyriska FF sedan 1975 till och med 1992 som aktiv fotbollsspelare, i sportkommittén, i styrelsen, tränat juniorerna och varit ungdomsansvarig vid flera tillfällen, berättar Besim.

Hur ser du på ditt uppdrag som sportchef i SFK?

- Det är en utmaning när man tänker på hur det ser ut inom Södertäljefotbollen just nu. Det är mycket negativt i media, ekonomiska bekymmer, osv. Jag vill försöka göra något gott här, och har ambitioner att bygga något bra i SFK. Klubben har en grund men behöver ett elit- och organisationstänkande nu. Nu gäller det att finslipa på det.

Hur kommer dina arbetsuppgifter att se ut?

- Rekrytera spelare och kontinuerligt jobba med det sportsliga. Försöka hitta brister och utveckla klubben med de erfarenheter jag har från min tid i Assyriska. Jag har fått en budget som är relativt hyfsad för den här nivån och tror jag kan göra ett bra jobb.

Vilken ledarstil har du?

- Jag ser det som ett företag och där har jag gedigen erfarenhet som egen företagare i 30 år. Jag är en ödmjuk person, är ärlig och konkret. Ärlighet är det bästa, kunna säga rakt ut vad man tycker och känner.

Hur stor spelartrupp vill du ha?

- Vi ska ha två målvakter, 18 utespelare och mellan 4-6 juniorer. Det är viktigt att börja jobba med juniorerna på ett annat sätt nu. Det gäller att sätta krav på tränarna och att juniortränarna och A-lagstränarna är synkade och har kontinuerlig kontakt. Sedan kommer jag göra stickprov på träningarna ibland och se hur det går med ungdomsverksamheten. Alla ska kunna konkurrera på samma villkor.

Hur går tankarna inför nästa säsong?

- Det känns utmanande och jag har en bra känsla. Det är bra killar jag ska jobba med, sedan får vi se hur det utvecklas. Jag känner nya huvudtränaren Andreas Haddad väl och vet hur han fungerar och vilka ambitioner han har. Han är seriös och vill framåt. Jag kommer finnas där som ett bollplank och skapa förutsättningar för honom. Då kan vi gå hand i hand framåt för att både klubben och Andreas ska lyckas.