Efter nyårshelgen gjorde vi lite samhällsnytta. Delar av styrelsen, A-lagets huvudtränare Andreas Haddad och några ur spelartruppen städade i stadsdelen Ronna efter nyårsfirandet.

- Vi heter Södertälje Fotbollsklubb och representerar staden Södertälje. Det här är vårt sätt att ge tillbaka till Södertälje, säger Andreas stolt.

Som ideell förening tycker vi det är viktigt att vi ger något tillbaka till samhället och hjälper till även utanför fotbollsplanen. Tanken med det sociala arbetet är också att våra spelare ska bli bättre, både som fotbollsspelare och i sociala sammanhang. Då stärks vi som grupp och tillsammans kan vi spela bättre och jämnare matcher, vilket är vår primära uppgift i slutänden.

- Det här är mycket viktigt. Den här gången städar vi gator, nästan gång gör vi någonting annat. Samtidigt får spelarna göra lite obekväma saker som utvecklar dem som individer, säger Andreas innan han fortsätter.

- Jag vill utmana spelarna att gå utanför boxen och utmana sig själva. Jag kommer satsa mycket på att få gruppen sammansvetsad.

Personer från Södertälje Fotbollsklubb poserar glatt efter gatustädning i Ronna i Södertälje efter nyårsfirandet 2018.
Glada grabbar efter väl uträttat förvärv. Foto: Felix Rimfrost

Att vi till exempel går och städar gator är inget spelarna behöver skämmas över, tvärtom! Visst kan man förstå att vissa spelare tycker att det är lite pinsamt att gå och plocka skräp. Men det är inga människor som ser oss och tänker så. Istället ser man på oss med respekt att vi gör något för staden.

- Vi ska bli hela Södertäljes lag och då är det vår plikt att jobba med dem här frågorna, avslutar Andreas med eftertryck.

***

Andreas Haddad jobbar i det civila på Telge Tillväxt och vi tackar för den utrustning vi fick låna för att kunna genomföra städningen.

Ica_Maxi_Vasa.jpg
btin.png