Dags för en mycket viktig bortamatch mot Värmbol. Efter senaste tidens svaga insatser är det dags att visa att man spelar för klubbmärket och ger allt i 90 minuter + tillägg!

Senaste matchen
Värmbol kommer till match efter en uddamålsförlust borta mot Sylvia. Sylvia hade ett stort bollinnehav men Värmbol gav dem en match.

> Sylvia - Värmbol 3-2
> Sylvias segertåg fortsätter
> Viktig seger för Sylvia i fartfylld match

Senaste mötet
Vår match mot Värmbol i våras vill vi helst glömma. Vi gjorde fyra mål och förlorade ändå med 6-4. Oförsvarligt!

> SFK föll ihop i försvaret – fjärde raka förlusten efter sex insläppta

Däremot slog vi Värmbol när vi blev DM-mästare 2017 hemma på Södertälje Fotbollsarena.

> Elias Elio visade vägen i DM-finalen
> Se målen från DM-finalen
> DM-final Södertälje - VFC 3-2 (0-0)

Formkurva
Värmbol har blandat och gett senaste sex matcherna med tre vinster och tre förluster. En svaghet man kan hitta i statistiken är att de bara vunnit två matcher på hemmaplan så här långt. Vi får hoppas den statistiken håller i sig nu på lördag.

Tabelläget
Värmbol ligger på 10 plats i tabellen bara tre poäng efter oss, samtidigt som de har bättre målskillnad. Vinner Värmbol går dem om oss i tabellen trots samma poäng. En mycket viktig match stundar med andra ord.

Spelarkollen
Värmbols interna skytteligaledare är Emil Olsson och Vedran Benca med 7 mål vardera. Ingen av dem gjorde dock mål senast mot Sylvia. Alhagie Ceesay stukade foten i början av andra halvlek och frågan är om han är klar för spel mot oss? Matthias Karjalainen blev utvisad efter två gula kort och är därför avstängd på lördag.

Tid: Lördag 9/9 kl 15:00

Plats: Värmbols IP