Efter debaclet mot Sleipner hade tränaren Eddie Demir ett ordentligt snack med spelartruppen. Det måste till en förändring nu om vi ska lyckas vända den negativa trenden.

- Jag gick igenom flera scenarior. Alla är jätteledsna och inser att vi måste rycka upp oss, säger Eddie.

Vad snackade ni om?

- Jag frågade grabbarna om det är fel på det mentala, om det är fel på själva träningsupplägget, om det är fel på taktiken eller gameplanen? Alla höll med om att det inte var fel på gameplanen utan man följde den inte, helt enkelt. Varför dem inte följde den var att de fick in två snabba mål och man tappade luften.

Men hur kan man ge upp så snabbt?

- Visst kan jag förstå att det blir så men det är ändå 90 minuter vi spelar. Vi har ändå gjort två mål mot Rynninge men här försökte vi inte ens. Grabbarna är ångerfulla och känner ett stort ansvar att göra det bättre. Vi får hoppas att det blir så.

Hur går tankarna inför Värmbolsmatchen?

- Det är ett lag som ska vara under oss och just nu är vi tre poäng före. Men vi har problem med målskillnaden. Så vi ska åka dit och försöka att i alla fall inte förlora. Det är så vi får tänka just nu. Det blir naturligt när vi förlorat med 7-1 och nu ska vi försöka hålla tätt bakåt. Anfallsspelet får komma i andra hand. Självklart ska vi försöka göra vårt bästa och inte bara satsa på 0-0 men fokus är på defensiven.

När vi mötte Värmbol i våras förlorade vi (4-6) men vann i DM (3-2).

- Ja, vi vet att vi släppte in sex mål mot dem. Vi vet att de kan göra mål men vi gjorde också fyra mål. DM-matchen är dock passé, den tänker jag inte på. Nu är det en helt annan match med helt andra förutsättningar. Det jag tryckt på är att vi ska göra bra prestationer. Vi ska inte tänka på att vi ska vinna matcher utan göra bra prestationer.

Hur ser det ut med spelartruppen?

- Frederick kommer tillbaka men Kevin är avstängd som är en av våra viktigaste spelare. Där blir vi lite brandskattade. Selwan satt på bänken senast efter en känning i låret men kan nu spela. Han var tidigare och testade sina vingar i Turkiet en vecka och kom vidare till andra gallringen. Han kommer åka tillbaka i oktober igen och testa vidare. Så han vill gärna vara med och visa att han kan göra mål.

Har ni ändå fått upp humöret nu under träningsveckan?

- Jag är taggad men sedan får vi se hur grabbarna mår. Jag har försökt säga till dem att om vi åker ur så kommer ingen att vara så populär på spelarmarknaden. Och någonstans så har jag lite av spelarnas karriärer i mina händer. Märker jag att de inte kämpar för klubben, men framför allt för sig själva, så kommer jag inte stå och ljuga att de är några “världsspelare”. Jag och mina assisterande tränare lägger ner oerhört mycket tid på det här och jag hoppas de vill ge något tillbaka.

Tid: Lördag 9/9 kl 15:00

Plats: Värmbols IP