Banner

Vi är mycket glada att kunna presentera ett meriterat nyförvärv mellan stolparna. 25-årige Anton Olofsson, som har spelat så högt som superettan, har i dagarna skrivit på för klubben.

- Jag tycker SFK har ett spännande projekt på gång, säger Anton förhoppningsfullt.

Välkommen till SFK! Hur känns det?

- Tusen tack! Känns väldigt bra, både att komma hem till Södertälje och att bli en del av SFK.

Vad fick dig att välja SFK?

- Jag tycker SFK har ett spännande projekt på gång, har haft en bra dialog med både Andreas (huvudtränaren, red anm) och Besim (sportchefen, red anm) och gillar deras sätt att se på fotboll. Tror det blir en bra miljö för mig att fortsätta min utveckling.

Vilka klubbar har du representerat och vilken högsta nivå har du spelat på?

- Jag har Mölnbo IF som moderklubb, sen har jag spelat i Gnesta FF, Husqvarna FF, Assyriska FF, IFK Luleå och nu senast Bodens BK. Jag har som högst spelat i Superettan och det var under mina år i Assyriska.

Vilka är dina styrkor som målvakt?

- Jag är en väldigt verbal målvakt som gillar att styra laget, tycker det är en viktig del att som målvakt försöka förebygga målchanser, nästan lika viktigt som att faktiskt rädda bollen. Jag är även en duktig bollstoppare och gillar luftspelet väldigt mycket.

Vilka är dina starkaste minnen under karriären?

- Ett väldigt starkt minne är när vi höll oss kvar i superettan via kval 2014 vilket också var min sista säsong i Assyriska. Den lättnaden och euforin vi upplevde efter slutsignalen hemma på arenan är något jag aldrig kommer att glömma. Sen är ju såklart debuten i Superettan ett väldigt starkt minne.

Hur går dina tankar inför säsongen 2018?

- Tycker som jag tidigare sa att det ska bli ett spännande projekt. Jag själv vill fortsätta utvecklas som målvakt och såklart vara med att bidra till bra prestationer för laget, med mina egenskaper både på och utanför planen. Ser verkligen fram emot säsongen 2018!