Södertälje Fotbollsklubb

Med rötter till många anrika Södertäljeklubbar

Södertälje Sportklubb, BK Star, Södertälje FF, Bårsta AIK, FF Södertälje, Södertälje FC, Brunnsängs IK, Östertälje IK, Telge BoIS, Östertelge BoIS, Betnahrin IK och Syrianska BoIS är en del av oss. Vi är många Södertäljebor som har anknytning till Södertälje FK och som är en del av vår historia.

Södertälje FK bildades 2012 genom en sammanslagning av fotbollsföreningarna Brunnsäng IK, Östertälje BoIS och FF Södertälje, som i sin tur är resultatet av andra tidigare sammanslagningar. 2013 togs nästa viktiga steg i att bli hela Södertäljes lag då Betnahrin IK gick ihop med oss, och 2014 även Syrianska BoIS. Södertälje FK har anor från 1904, då Södertälje Sportklubb startade en fotbollssektion som senare blev BK Star, som slutligen blev Södertälje FF. Andra anrika föreningar som Bårsta AIK, Östertälje IK, Telge BoIS, Västertälje, SAIF, Södertälje FC, med flera är fotbollsföreningar som finns med i Södertälje FK:s rötter. Lagen gick alltså ihop med någon av Brunnsängs IK, Östertälje BoIS eller FF Södertälje som blev Södertälje FK. Var och en av dessa föreningar, listan skulle kunna göras längre, har sin egen historia som vi är stolta över.

Södertälje FK har ambitionen att bli Södertäljes främsta klubb inom elitfotbollen både på herr- och damsidan. Vi är väl medvetna om att detta kommer att ta tid men arbetet med att skapa en organisation för att uppnå detta pågår.

För oss är fotboll en aktivitet för hela familjen, det skall vara trevligt att se på och heja fram Södertälje FK. Vår ambition är att spela trevlig, teknisk och resultatinriktad fotboll som drar till sig fotbollsintresserade. Vi tycker att det är viktigt att vi ger förutsättningar åt så många som möjligt att leka och spela fotboll. Därför är det nödvändigt att ha en klar strategi för hur man skall kombinera utvecklingen hos alla spelare i föreningen med lek.

Idag är vi Södertäljes största fotbollsförening (kanske till och med Sörmlands) med cirka 600 spelare i olika åldrar. Vi erbjuder en verksamhet för alla fotbollsintresserade i Södertälje med omnejd. Kön eller fotbollskunskap skall inte vara avgörande för att spela fotboll i SFK, det finns alltid en möjlighet till ett lag att träna och spela i. Vi är en klubb för alla eftersom vi ger flera olika grupper chansen att få spela fotboll.

Vi har en tydlig satsning på tjej- och damfotboll, samt en målinriktad elitsatsning på både junior- och seniorfotboll samtidigt som vi värnar och försöker utöka breddfotbollen. Vår ambition är att vara med och konkurrera på sikt inom svensk elitfotboll. Något vi är extra glada över att vara ensamma om att bedriva, är fotbollsträningar för vuxna och barn med särskilda behov eller med funktionsnedsättningar. Alla är välkomna att leka/spela fotboll i Södertälje Fotbollsklubb.

I föreningen finns det över 70 ideellt arbetande. Dessa är ryggraden för vår framgång. Till det finns det en målinriktad styrelse och anställda som arbetar på kansliet och som sköter klubbens hela verksamhet tillsammans med föräldrar och ledare.