Efter en lång ökenvandring utan vinst nådde vi idag en grön, frodig vattenkälla. Och det visade sig inte heller vara en hägring. När domaren blåste av matchen stod det 4-0 på resultattavlan!

Vi var det klart bättre laget hela matchen och tog rättvist ledningen i 19 min när Junior påpassligt höll sig framme. Dock darrade vi till sista 10:e när Linköping hade fyra hörnor i rad. Men vi red ut stormen och gick till halvtidsvila med en 1-0 ledning.

I andra halvlek trummade vi på och ägde matchen. Vi skapade lägen och i 66:e minuten resulterade det i en straff. Efter lite polsk riksdag mellan spelarna, så var den äldre Mattias Mete äldst och slog helt sonika in 2-0.

Med en kvart kvar fick vi en frispark strax utanför straffområdet. David Genc fick på ett bra skott som målvakten med nöd och näppe styrde ut åt sidan. Där höll sig Samuel Korkunc framme och satte bollen i bortre från en snäv vinkel, 3-0.

I slutminuten fick Junior göra sitt andra mål för dagen och strax innan hade Mattias Mete en boll i ribban som studsade in bakom mållinjen, men domaren och linjedomaren tyckte inte den var inne. Kanske dags att skaffa glasögon? ;-)

Men Linköping då? Jo, de hade sina chanser till att göra match av det här. Speciellt två öppna målchanser som Wanter i målet gjorde kanonräddningar på. Kul att han fick hålla nollan!

***

Äntligen fick vi inkassera första trepoängaren för säsongen och nu fortsätter det hårda arbetet med att komma ikapp de andra lagen framför oss.

iKOMG.png

SFK webshop Intersport