Tyvärr var vi numret för små idag och topplaget Västerås SK hade inga större problem att vinna med storsiffrorna 5-1.

- Vi kom tyvärr inte upp i det spel vi ville ha, säger huvudtränaren David Primér besviket.

Västerås chockstartar och hade en rejäl målchans redan i första minuten och det tog inte mer än fem-sex minuter så hade Västerås gjort 2-0. Västerås var numret större och radade upp målchanser. Efter en halvtimme kom även trean och fem minuter senare fyran bakom en chanslös Mattias i målet.

Med mindre än fem minuter kvar av första halvlek får vi äntligen hål på Västerås när David Andersson jobbar fram bollen till Rakhmanov Khushnud som får till ett kanonskott otagbart i mål. 1-4 stod sig halvleken ut.

Det såg bättre ut i andra. Hur gick snacket i pausen?

- Vi sa att vi skulle bita ihop och visa lite stolthet. Vi ändrade utgångspositionerna redan i slutet av första halvlek med 4-3-1-2 uppställning, allt för att täppa till mera i mitten och sätta press på deras backar. 

Grabbarna kom ut i andra med inställningen att göra en bättre halvlek. Det lyckas man även med och skapade en del målchanser. Och det var nära att vi lyckats hålla nollan i andra men med bara 7 min kvar av matchen gör Västerås mål till slutresultatet 5-1.

Det såg lite tunt ut på mitten?

- Ja, men det var inte tanken, där skulle vi var starka. Men vi har flera spelare borta, 5-6 stycken. Vi tvekar lite, vi tappar bollen för enkelt. Hade vi haft alla spelare tillgängliga så hade vi kunnat mäta oss mot Västerås. Tyvärr släpper vi in mål för enkelt och missar för många målchanser. Spelet sitter inte riktigt där ännu. Vi får också väga in att vi spelat fyra matcher från söndag till söndag (bl a DM också, red anm). Idag var de starkare än oss men i returen hoppas jag vi är i bättre form och kan ge ett bättre motstånd, avslutar David.

***

En sak att tänka på är att vi fick den här platsen i U19 div 1 när Värmbol drog sig ur. Det är en mycket högre nivå än U19 Södermanland där vi kom trea förra säsongen. Vi ville ändå anta utmaningen och ge killarna en chans att visa upp sig på högre nivå och få erfarenhet inför framtiden. Men just nu har vi en lite för tunn trupp för att verkligen kunna utmana toppen och skulle behöva förstärka laget. Men med rätt inställning hos grabbarna så ska vi inte behöva vara helt chanslösa på den här nivån.

 

scania_500x167.png
telge_koncernen.png
VW_sodertalje.png
Magnolia_stor.png
Love_570x161.jpg
ravelli-sport.png
olearys.png
team_rekond.jpg

Tabell - Herrar

Tabell - Damer

Tabell - U19

annons ravelli