SFK kom ut till dagens match fast beslutna att ta tag i taktpinnen från första minut och det gjorde man med besked.

Vi fick en pangstart idag redan i 3 minuten. Gino Yürecki kommer runt på kanten och levererar ett kanoninlägg till vår notoriske målskytt Selwan Al Jaberi som kan slå in en retur till 1-0. Nu är Selwan uppe i åtta mål på sex matcher och i toppen av skytteligan.

Det har inte ens gått en kvart så kommer Kevin Sharro farande längs kanten och slår ett fint inlägg. Bachir Katourgi håller sig framme och gör 2-0 vilket var mycket viktigt för självförtroendet. Han har haft en liten måltorka sedan Huddingematchen i andra omgången men nu får vi hoppas att lossnar så inte Selwan behöver dra hela lasset själv.

Vi fortsätter att dominera och skapar heta målchanser. Vi håller vår matchplan till punkt och pricka och först efter en knapp halvtimmes spel får Eskilstuna sin första heta målchans på en hörna. Som tur är går avslutet utanför.

Det var mycket varmt och soligt idag, vilket tar ut sin rätt. Sista kvarten av första tar vi det lite lugnare och vilar lite i våra positioner. Därmed bjuder vi in Eskilstuna i matchen. Med en dryg halvtimme spelad får de en fin målchans och avlossar ett skott en bit utanför straffområdet. Fredrik är som vanligt stabil i målet och gör en grym enhandsräddning nere vid stolproten till en resultatlös hörna.

I 37 minuten händer det igen. På en "taskig" passning från Selwan lyckas ändå Marcus Mitander få kontroll på bollen. Sedan drar han till på volley rätt upp i nättaket, otagbart för Citymålvakten och vi går till halvtidsvila med en 3-0 ledning.

I andra halvlek kommer vi ut lite lugnare, vilket är klokt i värmen. Vi försöker ligga rätt i positionerna och satsar på omställningar. Eskilstuna tillåts ha mer boll och försöker komma in i matchen igen. De skapar lite halvchanser men inga avslut som direkt hotar Fredrik i målet.

Vi får våra omställningslägen och skapar flera heta målchanser. Men skärpan är inte den bästa i värmen vilket är förståeligt. Istället kommer Alexander Durmas in på slutet och är pigg och fräsch. Med fem minuter kvar kommer han fram på vänsterkanten och dribblar sin försvarare. Han kommer fri med målvakten och skjuter kallt in bollen vid främre stolpen till slutresultatet 4-0.

- Alla gör jobbet och följer arbetsplanen, säger en mycket nöjd huvudtränare Andreas Haddad och fortsätter.

- Vi gör fyra mål och tre av dem är en produkt av det arbetssätt vi jobbar med. Förra matchen gjorde vi inte det och då gick vi därifrån med en poäng istället för tre.

Är du nöjd med nya mittbacken Andy Antar som vi fått låna av Assyriska?

- Jag är nöjd. Men det är svårt att komma in som vänsterback med en högerfot. Vi gör det lite svårt för honom att hitta lösningar. De två gånger han tappar bollen har vi för dålig rörelse, så det är inte bara hans fel. Sedan ska Andy veta att om det händer, så ska han skicka bollen långt eller till inkast istället. Det måste vi träna på. Han har inte spelat på länge och knappt tränat den här veckan så han gör det bra.

Vad säger du om Eskilstunas insats?

- De är ett ungt lag, yngre än vårt faktiskt. De är inte dåliga men kanske lite tunna. Jag vill inte ta bort vår prestation och det här är en match vi ska vinna. Det var skönt att hoppa upp på hästen igen efter förra veckans svaga insats mot Sleipner, avslutar Andreas.

***

Med dagens vinst klättrade vi ett par placeringar i tabellen till tredje plats. Men eftersom både Enskede och Aspudden vann så är de fortfarande före oss med två poäng. Det är en mycket jämn start på serien i år och det skiljer bara fyra poäng mellan mittenlaget Motala och ettan Enskede. Det gäller att vara noggrann i fortsättningen då man måste väga varje poäng på en guldvåg...

 

scania_500x167.png
telge_koncernen.png
VW_sodertalje.png
Magnolia_stor.png
Love_570x161.jpg
ravelli-sport.png
olearys.png
team_rekond.jpg

Tabell - Herrar

Tabell - Damer

Kommande matcher

Annons Sponsorhuset

grasroten