Äntligen är glöden i grabbarna tillbaka igen efter senaste veckornas turbulens i truppen. Trots ett baklängesmål redan i början av matchen, så vände vi och vann med 3-1.

Vi rivstartar matchen och är nära att skapa en målchans redan i första minuten. Istället vänder Värmdö spelet och gör mål på ett rejält missförstånd mellan försvaret och Anton i målet. Det leder till att alla blir stående och Andreas Kotsiopoulos Holmberg i Värmdö kan enkelt lobba in bollen i mål. Snöpligt...

Men idag finns glöden i grabbarna och man är fast besluten att bryta förlustraden nu. Efter drygt 10 minuter får vi en frispark utanför straffområdet. Skottet går klockrent i ribban.

Tyvärr har vi sedan en liten svacka och har svårt att skapa något. Värmdö har mest boll och känns farliga men har också svårt i avgörande lägen. Men efter en kvart får vi ytterligare en frispark utanför straffområdet och skottet ser ut att gå in i krysset men Simon Nyström i Värmdömålet gör en fantomräddning.

Strax innan minut 20 blir Bachir fälld i målområdet och domaren blåser straff. Syndabocken i Värmdö får sitt andra gula kort och blir utvisad. Bachir tar själv straffen och kvitterar säkert till 1-1.

Efter målet får vi naturligt mer att säga till om och tar över spelet. Vi skapar flera fina chanser men bollen vill inte in. En utvisning betyder inte lika mycket i fotboll som i andra sporter. Sista fem minuterna av första halvlek så tappar vi spelet helt plötsligt och Värmdö kommer i anfall på anfall. Som tur är har Värmdö svårt i avgörande lägen vilket räddar oss.

Innan paus får vi en sista het chans på hörna men skottet tar återigen i trävirket! Domaren blåser till halvtidsvila och matchen står fortfarande 1-1.

Till andra halvlek fick jag uppleva något jag aldrig upplevt förut. Båda lagen är ute på plan före domaren med flera minuter! Måste bero på att alla vill hem till VM.

Värmdö kommer ut med sin matchplan att backa hem och satsa på kontringar. Bara efter några minuter får de också ett skottläge men rakt i famnen på Anton.

Vi har det mesta av spelet och de flesta farliga lägena men får inte till sista avgörandet. Det får inte Värmdö heller i de få anfall de har.

Men med drygt 10 minuter kvar så blir Bachir tvåmålsskytt när han ger oss ledningen med 2-1.

Och i slutet av matchen får vår mittfältare Elis Gillberg göra sitt första mål i SFK-tröjan. Han får bollen utanför straffområdet och driver in i straffområdet, drar sin gubbe och lägger bollen kallt i bortre. Riktigt snyggt och matchen slutar 3-1 till oss. Mycket skönt och nu får vi lite arbetsro under träningsveckan.

scania_500x167.png
telge_koncernen.png
VW_sodertalje.png
Magnolia_stor.png
Love_570x161.jpg
ravelli-sport.png
olearys.png
team_rekond.jpg

Tabell - Herrar

Tabell - Damer

Tabell - U19

annons ravelli

Kommande matcher

Annons Sponsorhuset

grasroten