Starten efter sommaruppehållet kunde inte ha börjat bättre när vi "krossade" Huddinge med 5-1 borta på Källbrinks IP.

För ett otränat fotbollsöga såg det inte bra ut för oss första 10-15 minuterna. Huddinge hade mest boll och kom fram i farliga lägen. Men enligt nya tränaren Daniel Melki så håller vi oss perfekt till matchplanen.

- Tanken var att ligga tight bakåt och straffa dem rejält på omställningar. Jag visste att de går högt med sin trebackslinje och deras vinge släpper sin yta. Vi skulle bara vänta in dem, förklarar Daniel nöjt.

Efter en dryg kvart får vi till vår första farlighet inne i straffområdet. Marcus Mitander tar tillvara på en nickskarv, snurrar runt och placerar bollen kallt i bortre till 1-0 ledning.

Efter målet börjar vi sakta arbeta oss in i matchen och efter en halvtimme kommer vårt nyförvärv Aziz Ada in i straffområdet på en omställning och placerar kallt bollen lågt vid första stolpen, 2-0.

Bara några minuter senare kommer Faya Kobba Jr fri med målvakten på en ännu omställning och placerar bollen mellan benen på målvakten till 3-0. Faya höll igen med segerfirandet av respekt för Huddinge där han spelade 2016.

Andra halvlek hann knappt starta innan vi tar ledningen med 4-0 genom Marcus Mitander, återigen.

Det skulle faktiskt ta ända fram till 50 minuten innan Anton sattes på prov i målet. Efter en hörna gör han en grym reflexräddning.

Med en knapp halvtimme kvar gör vi dagens snyggaste förarbete till mål. Aziz tunnlar sin gubbe på mittplan och passar Faya. Faya tunnlar sin gubbe, kommer fri och sätter kallt bollen till 5-0 i bortre. Jag gnuggar mina ögon och undrar vad det är som händer? Vi är otroligt effektiva idag.

Sedan händer det som ofta händer när man leder så stort. Vi slår av på takten och blir nonchalanta. Vi bjuder in Huddinge till att pressa oss och med drygt 20 minuter kvar så får tyvärr Anton inte hålla nollan när Huddinge får ett tröstmål till 5-1. De vaskar fram ytterligare ett par farliga chanser men Anton håller tätt resten av matchen och vi får åka hem med en otroligt viktig trepoängare, efter den turbulens som varit med tränar- och spelarflykt.

Men de grabbar som är SFK trogna visar en otrolig laganda och förhoppningsvis kan vi få lugn och stabilitet resten av höstsäsongen nu.

scania_500x167.png
telge_koncernen.png
VW_sodertalje.png
Magnolia_stor.png
Love_570x161.jpg
ravelli-sport.png
olearys.png
team_rekond.jpg

Tabell - Herrar

Tabell - Damer

annons ravelli

Kommande matcher

Annons Sponsorhuset

grasroten