Serieledaren Newroz FC var numret för stora idag och när domaren blåste för halvtidsvila stod det redan 4-0 till Newroz.

Newroz tog tag i taktpinnen från första minut och det var klasskillnad. Newroz har helt andra ekonomiska muskler och det märks vilka toppspelare de har.

De sårar oss på fasta situationer och kommer ofta runt på kanterna. Redan efter några minuter pressar de oss nästan till ett självmål när det blir kalabalik i straffområdet, men bollen styrs i stolpen när vi försöker rensa.

Strax efter får de hörna. Miralem Aslani i Newroz får gå upp helt ohotad och nicka in 1-0.

Men matchen kunde kanske fått en annan utveckling i den åttonde minuten. Aziz Ada kommer fram på vänsterkanten och passar sin vapendragare Marcus Mitander som skär in mot målet. Mackan är kall som vanligt och försöker bara placera den runt målvakten i bortre. Tyvärr tog den klockrent i stolpen. Vem vet vart matchen tagit vägen om den gick in?

Istället är det Newroz som fortsätter dominera matchen och efter en halvtimmes spel tar de ledningen med 2-0. De kommer runt på kanten och passar snett bakåt till Musa Dibba som trycker dit bollen otagbart för Anton i målet.

Sedan tog det inte lång stund innan de pressar oss till hörna och återigen kan de gå upp ganska enkelt och nicka in 3-0. Bara några minuter senare blir Musa Dibba tvåmålsskytt när de rinner igenom och trycker in 4-0. Game over!

I andra halvlek märker man att Newroz tar det lite lugnare och låter oss ha mera boll. De avvaktar bara lägen att ställa om och jag förstår dem. Vad mer behöver de göra med en 4-0 ledning?

I 55 min får vi ett tröstmål när Aziz på ett inlägg klackskarvar bollen i ribban. Bollen dimper ner på mållinjen och där är Marcus framme och påpassligt petar in en reducering.

Newroz taktik i andra ger utdelning i 70 min. På en omställning sätter de sista spiken i kistan när de tar ledningen med 5-1, vilket också blir slutresultat.

scania_500x167.png
telge_koncernen.png
VW_sodertalje.png
Magnolia_stor.png
Love_570x161.jpg
ravelli-sport.png
olearys.png
team_rekond.jpg

Tabell - Herrar

Tabell - Damer

annons ravelli

Kommande matcher

Annons Sponsorhuset

grasroten