Femte matchen utan förlust gör att vi nu kan känna oss säkra på att kontraktet är klart till 2019. Enskede IK:s formsvacka höll i sig och vi kunde besegra dem med klara 4-1.

Enskede börjar bäst första 20:e och vi spelar lite avvaktande. Enskede har nåt avslut rakt i famnen på Anton i målet. Vi har svårt att skapa något men några halvchanser vaskar vi fram.

Efter en dryg halvtimme är vi mycket nära att ta ledningen när ett inlägg från vänsterkanten sveper förbi ribban. Strax efter har Enskede en dubbelhörna som är farlig och strax före halvtidsvila skjuter de en boll som är mycket nära att gå in. Men totalt sett var det en ganska jämn första halvlek.

I andra halvlek skulle allt avgöras. Vi spelar aggressivt och pressar högt. Redan efter sex minuter gör Enskedeförsvaret ett misstag som Dawda Sillah snappar upp och kommer fri med målvakten. Han gör inget misstag utan sätter säkert bollen i mål till 1-0.

Bara fyra minuter senare är Dawda framme igen. Vi får en frispark på offensiv planhalva. Bollen kommer in i straffområdet men vi missar förstaläget. Bollen fortsätter mot borte stolpen där Dawda håller sig framme och stöter in 2-0.

Lite senare får Enskede sitt första riktigt farliga skottläge strax utanför straffområdet. Men Anton gör en kanonräddning och tippar bollen över ribban till en hörna.

Med drygt 20 min kvar av matchen får Dawda fullborda sitt hattrick på nästan samma sätt som 2-0 målet. Kevin Sharro kommer ner på vänsterkanten och slår ett av sina patenterade inlägg. På förstaläget håller Marcus Mitander på att göra mål men missar. Återigen håller sig Dawda framme vid bortre stolpen och kan raka in 3-0.

Efter det så slappnar vi av lite och gör inte jobbet. Vi släpper in Enskede i matchen och bara fyra minuter senare kan de reducera till 3-1. Det blir lite nerv i matchen igen och det är nära att Enskede reducerar ytterligare en gång när det blir kalabalik i straffområdet efter en frispark.

Enskede fortsätter jaga reducering men vi lyckas freda oss. Och som så ofta händer när ett lag jagar högt, så får vi ett kontringsläge. Marcus Mitander kan sätta sista spiken i kistan när han enkelt placerar bollen i mål till slutresultatet 4-1.

Femte matchen i rad utan förlust och nu vet jag inte vad som ska hända för att vi inte spelar division 2 även nästa år.

 

scania_500x167.png
telge_koncernen.png
VW_sodertalje.png
Magnolia_stor.png
Love_570x161.jpg
ravelli-sport.png
olearys.png
team_rekond.jpg

Tabell - Herrar

Tabell - Damer

Tabell - U19

annons ravelli

Kommande matcher

Annons Sponsorhuset

grasroten