21-årige Södertäljesonen Kevin Sharro har skrivit på för Södertälje FK. Kontraktet sträcker sig över nästa säsong, totalt 1,5 år. Kevin är glad att vara tillbaka i Södertälje igen.
- Det känns riktigt bra att komma hem igen efter att ha spelat i Västerås med Syrianska, säger Kevin glatt.

Nyförvärvet Kevin Sharro är ivrig att börja träningenAtt komma till Södertälje FK blir därmed ingen svår omställning. Kevin känner redan många i och runt laget och brinner för att visa vad han går för.

Hur ser din spelarkarriär ut?
- Min moderklubb är Assyriska. Sedan gick jag till division 1 i Enköping och efter det spelade jag för Valsta Syrianska i två år. Senast spelade jag i division 2-laget Syrianska IF Keruban i Västerås. Och nu är jag tillbaka i Södertälje igen.

Vad är du för typ av spelare?
- Jag spelar vänsterback och vänsterytter. Jag är snabb, bra med bollen och bra offensivt. Defensiven är så där, men det kan bara bli bättre.

Inga problem att komma in i truppen?
- Nej, jag känner och har spelat med många tidigare i Assyriska, så det är inga problem att komma in i gänget, avslutar Kevin innan dagens träning börjar.

Sportchefen Oktay Izgin är nöjd med nyförvärvet som han tror har framtiden för sig. Kevin var här och provspelade i november förra året men var då ganska otränad. Då blev det bara ett inhopp på 30 minuter i en träningsmatch.
- Det var egentligen inte meningen att han skulle spela med oss, utan vi ville bara se vad han gick för, säger Oktay.
- Han är en talang men vi kände att han ännu inte var redo att ta en plats i truppen.

I somras tog SFK kontakt med Kevin igen efter att man sett honom spela en hel del i division 2. Man ser honom främst som en tillgång till nästa år.
- I år är det bara en bonus om han får hoppa in eller han får spela. Vi tänker på honom för framtiden. Han är ju bara 21 år men ändå ganska rutinerad, säger Oktay.

Vilka kvaliteér är det ni har sett i honom?
- Han är snabb och kan spela både vänsterback och vänsterytter. Han har ett väldigt bra tillslag på bollen och bra inlägg. Han har tidigare visat att han kan göra mål också, och det är jättepositivt. Det är en bra kille med en bra fot. Kan han bara bli lite starkare fysiskt så kan han bli ännu bättre, avslutar Oktay nöjt.

ravelli-sport.png