Idag blev det klart med ett nytt samarbetsavtal mellan Södertälje FK och Superettanlaget Assyriska FF som innebär att Södertälje kan låna upp till tre spelare av Assyriska under året.

- Vi har inlett detta samarbete för att vi tror att de kan konkurrera med vår startelva och hjälpa oss i jakten på nytt kontrakt, säger Södertäljes sportchef Oktay Izgin.

Spelarna som är aktuella är backarna Nemrud Awrohum och Filip Korkes samt mittfältaren Yousef Yousef. Grabbarna har inte fått så mycket speltid under året, vilket Assyriska hoppas de får hos SFK.

- Det som är bra är att vi har fått tillgång till kvalitetsspelare och så får de chansen till mer speltid, vilket gynnar båda klubbarna, säger Oktay nöjt.

Samarbetet innebär att Assyriskaspelarna tränar med Södertälje två dagar i veckan och att de ska vara tillgängliga för spel i båda lagen, men att Assyriska har första prio om de är uttagna i deras startelva.

ravelli-sport.png

annons ravelli