Äntligen har målvaktsbesättningen fullbordats med en riktig vinnarskalle! Vi välkomnar 27-åriga Fredrik Eriksson till Södertälje FK som är van att vinna titlar i sina föregående klubbar.

Välkommen till SFK! Hur känns det?

- Tack så mycket. Det känns bra att allting är klart och nu är det bara att fokusera fullt ut på försäsongen till att börja med.

Vad fick dig att välja SFK?

- Helt klart tränarna. Jag tror att jag och alla andra i laget kommer lära oss väldigt mycket om fotboll den här säsongen.

Berätta lite om din bakgrund?

- Jag fostrades i Brommapojkarna och har efter det spelat hela min seniorkarriär i IFK Haninge fram tills förra året då jag representerade Tyresö FF en säsong.

Vilka är dina styrkor som målvakt?

- Jag är en allround målvakt som är bra på allt utan att ha någon spetskvalitet. Jag tycker personligen att det är viktigare som målvakt att vara jämnbra på allt vad målvaktsspelet innebär än att t ex vara extremt bra i luften och enbart halvbra på linjen.

Starkaste minnen/prestationer under karriären?

- Om vi endast pratar seniorfotboll så har mina tre senaste säsonger varit väldigt spännande. Dom tre senaste säsongerna har jag vunnit Stockholmscup, 2015 och 2016 med Haninge samt 2017 med Tyresö. Och dom två senaste säsongerna har jag vunnit respektive serie med mina lag, 2016 med Haninge (gick upp till div 2) och 2017 med Tyresö (gick upp till div 3). Det känns lite trist att inte kunna försvara cuptiteln en fjärde gång då Södertälje tillhör ett annat förbund än Stockholms fotbollsförbund.

Hur går dina tankar inför säsongen 2018?

- Jag är väldigt förväntansfull. Spelarna som är där idag känns ambitiösa och villiga att lägga ner det jobb Bojan och Andreas kräver. Får vi in ytterligare några spelare kan vi bli väldigt, väldigt farliga. För mig personligen känns det skönt att kunna satsa fullt ut på fotbollen igen och lägga fokuset där, då jag snart har avslutat mina studier.

 

scania_500x167.png
telge_koncernen.png
VW_sodertalje.png
Magnolia_stor.png
Love_570x161.jpg
ravelli-sport.png
olearys.png
team_rekond.jpg

Tabell - Herrar

Tabell - Damer

Tabell - U19

annons ravelli