Vi är glada att kunna presentera 19-åriga framtidslöftet Benjamin Sampson som ny A-lagsspelare i SFK.

Välkommen till SFK! Hur känns det?

- Tack, det känns jättebra och tycker jag hör hemma här!

Vad fick dig att välja SFK?

- Det är en jättebra grupp som fotbollsmässigt håller en bra kvalité. Det känns även att jag kommer utvecklas själv här.

Berätta lite om din bakgrund?

- Jag har spelat i Bodens BKs ungdomslag när jag kom till sverige 2010. Med mina offensiva kvalitéer som anfallare bidrog jag till många mål. Där spelade jag i två år innan flytt till IFK Luleå där jag spelade i ca tre år och bidrog mycket i anfallsspelet. Efter två och ett halvt år började jag träna en gång i veckan med A-laget som 15-åring. Spelade även Gothia Cup med Luleå men kom inte så långt. Efter det flyttade jag till södertälje 2014 där jag spelade som anfallare. Men efter några månader började jag spela som mittfältare och nu gillar jag den positionen mer och mer. Sedan dess har jag spelat med Assyriska FF i både ungdoms- och A-laget. Gjorde min första A-lagsdebut 2017 förra året som 18 åring på en träningsmatch.

Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare?

- Mina styrkor är min snabbhet och mitt defensiva arbete, och även dribblingar.

Vilket är ditt starkaste minne under karriären?

- Det är när jag spelade en bortamatch med IFK Luleå och jag gjorde sex mål när vi vann med 9-1! Det minnet kommer jag aldrig glömma.

Slutligen, hur går dina tankar inför säsongen 2018?

- Jag vill utvecklas för att kunna ta stora steg i min karriär. Det kommer bli en bra säsong och jag har en bra känsla att vi även kan vinna serien med det laget.

 

scania_500x167.png
telge_koncernen.png
VW_sodertalje.png
Magnolia_stor.png
Love_570x161.jpg
ravelli-sport.png
olearys.png
team_rekond.jpg

Tabell - Herrar

Tabell - Damer

Tabell - U19

annons ravelli