Vi välkomnar mittbacken Omar Jawo till Södertälje FK som har både allsvenska och landslagsmeriter i bagaget. När Andreas Haddad ringde upp honom sa han ja direkt.

- Vi är gamla lagkamrater och när han ringde och berättade om klubbens planer så kändes det helt rätt för mig att köra med SFK. Och det känns bra att vara tillbaka på trygg mark i Södertälje, säger Omar.

Omar är trygg med bollen, bra på huvudet och fortfarande snabb trots att han nu nått en respektabel ålder på 36 år. Men han känner att han fortfarande har mycket kvar att ge och med ålderns rätt kan han nog bli lite av en farsa för de yngre spelarna.

Omars moderklubb är IK Frej som han spelade i hela sin ungdom innan han i 21-årsåldern gick till Assyriska i superettan. 2005-2008 spelade han i Väsby United i superettan förutom när laget gjorde en kort visit i division 1 2007.

- Jag har fina minnen från min tid i Väsby och speciellt när vi kom till semifinal i Svenska Cupen mot Kalmar FF, berättar Omar glatt.

2009-2010 nådde han äntligen högsta nivån när han spelade för Gefle IF i allsvenskan. 2011-2012 fortsatte han sin allsvenska karriär i Syrianska FC.

Efter de allsvenska åren gick Omar till AFC United och spelade både i division 1 och superettan. 2016 var han med om att föra upp Brommapojkarna till superettan som seriesegrare.

Förra året spelade han i Aspudden-Tellus i division 2 och nu förlänger han sin karriär med ytterligare ett år hos oss under 2018. Inte nog med det, 2010 representerade han även Gambias landslag.

- Ja, jag minns att det var ett stort ögonblick när vi fick möta Mexico i ett genrep inför VM, säger Omar med glädje.

Vi får en meriterad och erfaren spelare som ger en rejäl stadga i försvaret. Vårt försvar börjar se riktigt bra ut nu och våra motståndare kommer få jobba hårt om de ska tränga igenom vår defensiv.

- Jag hoppas jag kan bidra med min erfarenhet och tillsammans bygga en bra dynamik med laget, avslutar Omar med tillförsikt.

 

scania_500x167.png
telge_koncernen.png
VW_sodertalje.png
Magnolia_stor.png
Love_570x161.jpg
ravelli-sport.png
olearys.png
team_rekond.jpg

Tabell - Herrar

Tabell - Damer

Kommande matcher

Annons Sponsorhuset

grasroten