Inför slutspurten av serien så förstärker vi anfallet/mittfältet med 21-årige Zekeriya Siyamend, med förflutet i holländska andraligan och tyska Bundesliga 3.

Välkommen till SFK! Hur känns det?

- Tack! Det känns väldigt bra att få spela fotboll igen efter ett längre uppehåll jag har haft.

Vad fick dig att välja SFK?

- Jag har tillbringat mycket av min uppväxt i Södertälje så Södertälje har alltid stått mig nära. Tanken kom egentligen från min förmedlare som rekommenderade SFK och tyckte att det skulle vara en bra plattform för att hitta tillbaka till formen. Jag vet att jag håller en högre nivå och därför vill jag hjälpa till klubben så mycket som möjligt. Jag ser också att chanserna till det är väldigt goda så fort jag hittat formen. Jag måste också tacka Metin Rhawi (klubbchef, red anm) för hans förtroende och att han gav mig den här chansen. Han har visat mycket hjärta och respekt genom att inte sätta press på mig och ge mig den tid som behövs för att jag ska komma till min toppform.

Berätta lite om din bakgrund!

- Lite kortfattat så är jag född 1997. Jag började spela fotboll år 2006 när jag var 8-9 år. Spelade ungdomsfotboll i Reimersholme IK, AIK, BP och AFC Eskilstuna (moderklubb) som då hette AFC United. Jag var där framtill jag fyllde 17. Sen fick jag ett erbjudande att spela utomlands. Jag gjorde min seniordebut säsongen 2014-2015 i Jupiler League (Holländska andraligan) för Achilles '29 Groesbeek när jag var 17. Det gick väldigt bra där vilket senare ledde till att jag hade erbjudanden från flera andra större klubbar, bl.a Roda JC och PEC Zwolle. Jag valde tillslut att fortsätta karriären i Tyskland, där jag representerade SC Preussen 06 e.V. Münster i Bundesliga 3. Min sista säsong där blev säsongen 2016-2017. Efter problem med mitt avtal, dröjde saker för länge vilket stoppade mig från att spela fotboll. Jag valde att komma tillbaka till Sverige och tryggheten. Sedan dess har jag representerat BKV Norrtälje (en halv säsong 2017-2018) och min senaste klubb Arameiska-Syrianska IF sedan sommaren 2017-2018.

Vilken position spelar du på och vilka är dina styrkor som fotbollsspelare?

- Jag spelar helst som ytterforward/yttermittfältare, men jag kan även spela som "10:a" eller forward. Mina främsta styrkor skulle nog vara att jag är snabb och teknisk (bra en mot en).

Hur går dina tankar inför resten av säsongen 2018?

- Just nu har jag bara fokus på serien och att komma i form så fort som möjligt. Som lag är det väldigt viktigt att vi tränar bra och tänker på en match i taget. Jag kommer, även om jag inte är i min toppform, göra mitt bästa för att hjälpa laget att ta så många poäng som möjligt av de åtta matcherna som är kvar. Sedan får man göra en utvärdering efter säsongen.

ravelli-sport.png

Tabell - U19