I år satsar vi på den troligtvis yngsta tränaren i serien. 24-åriga Vasilios "Vasse" Timoudas ser fram emot säsongen och att bygga ett nytt lag.

- Vi ska försöka ta så många poäng som möjligt och visa alla lag att vi är ett lag att räkna med i denna serie, säger Vasse.

Hur ser din bakgrund ut som spelare och tränare?

- Spelarkarriären var kort med massa skador. Varit i IFK Tumba där jag är fostrad och där jag slutade. Blev som max div 3 eller 4 där kommer inte riktigt ihåg. Som tränare började jag när jag var 14 år i IFK Tumba P99. Därifrån blev jag värvad till syrianska. Där jag tränade U19, U17 och andra ungdomslag. Sen har man jobbat inom andra organisationer inom fotboll som handlar mycket om individuell utveckling hos spelare samt utbildning av andra tränare.

Du har nu tränat A-laget i några månader. Vilket intryck har du av klubben så här långt?

- Mina intryck är att det är en klubb för alla. Alla är välkomna. En familjär klubb med människor som har ett stort och gott hjärta, som jobbar i och runt omkring klubben. En klubb som vill framåt hela tiden och utvecklas på alla sätt.

Vad är din bild av spelartruppen?

- Min bild av spelartruppen just nu är att det är en grupp av väldigt unga och ambitiösa spelare som vill framåt hela tiden.

Vad kan du tillföra laget?

- Att få in en struktur i spelet och runt omkring laget. Försöka få ut det bästa av varje spelare är väldigt viktigt och att de mår bra som människor.

Vilken fotbollsfilosofi står du för?

- En strukturerad fotboll där vi ska försöka ta oss framåt i banan med hjälp av korta passningar. Vi vill hela tiden försöka hitta passningar där vi kommer emellan motståndarnas lagdelar för att attackera rättvända mot målet. Även försöka vinna bollen så högt upp i banan som möjligt. Vara snabba i våra omställningar och såra motståndarna. Defensivt ska vi vara otroligt aggressiva i vår återerövring och disciplinerade i vårat positionsförsvar.

Hur går dina tankar inför säsongen 2019?

- Vi ska försöka ta så många poäng som möjligt och visa alla lag att vi är ett lag att räkna med i denna serie. Det ska bli spännande och se vad vi har byggt upp för i år. Ett ungt lag som jag tror kan ta stora kliv i år och som även kan nå framgångar med hårt arbete och en jäkla vilja ute på plan.

ravelli-sport.png