Vi är glada att kunna presentera 18-åriga mittbacken Abdo Barhe som ny i SFK. Han har redan hunnit med seniorfotboll i div 1, U21 Allsvenskan mot ÖSK och Hammarbys akademilag U17/U19.

Vad fick dig att välja SFK?

- Jag kände att jag behövde hitta något som funkar för mig där jag har möjlighet att kunna kombinera mina studier samtidigt som jag kan satsa helhjärtat på fotbollen. Efter en hel del funderande så beslutade jag mig för att testa och se om Södertälje FK passade mig och svaret på den frågan var Ja. Det är inte lika långa resor till träningarna och andra träningstider jämfört med vad jag tidigare haft och kände att det passar mig bra. Kände även att alla var trevliga och fick massa positiva intryck redan efter första träningen vilket var en till anledning till att jag valde SFK.

Vilka klubbar har du representerat?

- Min moderklubb är Syrianska FC där jag spenderat min största del av min fotbollskarriär. I Syrianska så hann jag representera bland annat u19 laget som 16 åring innan jag fick ett extremt bra erbjudande från Hammarbys ungdomsakademi efter en stark säsong med Syrianska. I Hammarby så spelade och tillhörde jag U17/U19 akademi laget. Jag debuterade även i U21 allsvenskan mot Örebro SK som 16 åring vilket var väldigt häftigt. Efter 2 säsonger i Hammarby så kände jag att jag nu var redo för nya utmaningar och seniorfotboll vilket ledde till att jag hamnade i Arameisk Syrianska som då spelade i Division 1 Norra innan jag nu nyligen valde att flytta till SFK.

Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare?

- Jag skulle nog beskriva mig själv som en modern mittback. Jag är trygg och bollskicklig med väldigt bra tillslag, föredrar att spela en passningsorienterad fotboll vilket vår tränare Vasse strävar efter så det passar mig utmärkt. Jag satsar alltid fullt i alla situationer, hårt och aggressivt samtidigt som jag kan hålla det snyggt.

Hur har försäsongen varit?

- Min försäsong har varit bra, jag spelade med Arameisk Syrianska som också spelar i vår serie vilket gjort att jag fått ett smakprov av hur motståndet kommer se ut i serien och vart nivån ligger. Jag har tränat på stenhårt under hela försäsongen och förberett mig inför säsongen som strax drar igång. Har endast hunnit spela 1 match med SFK men det kändes jättebra för egen del och tränarna var nöjda med min prestation så hoppas jag får chansen att visa vad jag går för när serien drar igång!

Hur går dina tankar inför säsongen 2019?

- Jag är extremt motiverad att visa framfötterna och se till att SFK ska kunna ha bästa möjliga förutsättningar för att vinna varje match jag spelar. Jag har som mål att spela så mycket som möjligt och är flexibel med vart på planen jag spelar, kan spela som mittback, defensiv innermittfältare samt ytterback om det skulle behövas och jag är redo att ställa upp för laget och vikariera om det skulle krävas. Jag har personliga mål att spela högre upp i seriesystemen så är hungrig att visa att jag har vad som krävs för att spela högre upp inom snar framtid.

Tabell - U19