Vi är glada att kunna presentera vår nya manager Hamid Kabodvand. Tidigare huvudtränare Vasilios Timoudas tar över som assisterande tränare.

- Efter åtta omgångar tar vi en poäng, vi är fortsatt nöjda med Vasse som tränare och han blir därför assisterande tillsvidare. Vi behövde göra en förändring och en ny röst brukar ge en energikick, säger klubbchefen Metin Rhawi.

Vad kan den nya managern tillföra laget?

- Hamid har stor erfarenhet av svensk seniorfotboll med väldigt stort kontaktnät med spelare. Han är väldigt engagerad och motiverad gällande sin nya uppgift, jag tror han och Vasse kommer kunna göra de förändringar som krävs för att klara oss kvar, säger Metin.

***

Efter dagens avslutande träning, innan derbyt mot Assyriska imorgon, fick jag några ord med nya managern.

Din bakgrund som spelare och tränare?

- Jag spelade i AIK tills jag var 16-17 år. Sedan började tränarkarriären i Vasalunds IF med pojkar 96. Efter studenten klev jag in i AFC tillsammans med Alex Ryssholm som idag är ordförande där och en av finansiärerna. Jag jobbade som sportchef från 2007 till 2014 och under den tiden coachade jag alltifrån division 3 laget, talanglaget och även A-laget i division 1, 2012. Samtidigt skötte jag rekryteringen av spelare in och ut.

Vilken typ av manager är du?

- Jag är ambitiös och målinriktad. Går in till 110 procent i allt jag gör. Jag vill få ut maximalt av mina killar. Är positiv och ger mycket energi. Jag har en tydlig spelidé och ska försöka få ut max av varje individ på sina positioner. Om jag skulle jämföra mig med någon större manager så är det Conte, haha…

Du kommer alltså skrika och hoppa upp i publiken när vi gör mål?

- Ja, jag hoppade ju upp i klubbchefens famn när vi kvitterade på övertid senast.

Hur vill du att vi ska spela fotboll?

- Min idé är att vi ska ha ett bra bollinnehav, att vi spelar loss i alla situationer. Men det är något man får jobba med under en längre tid och man måste ha rätt material. Jag känner att jag har material för det och är nöjd med spelarna. Men vi kommer börja stegvis för vi är inte där idag, utan kommer göra en mix av det.

Ditt första intryck av spelartruppen sedan du kom?

- Mitt första intryck av spelarna fick jag i förra bortamatchen mot Newroz. Då stod jag vid sidan och kollade. Jag var väldigt förvånad över den matchen som egentligen kunde sluta hur som helst. Vi började bra och började bra även andra halvan där Junior fick flera lägen. Men så förlorade vi matchen med 6-0(!). Jag sov faktiskt inte den kvällen som var dagen före min första träning. Jag hade en massa funderingar kring truppen men så ställde jag bara det kravet att ge mig 110 procent på varje träning och match, så kan vi ta en ny ställning till truppen därifrån. Sanningen är att jag redan under Newroz-matchen började titta på spelaralternativ.

Ja, jag hörde ju att du redan under match kom till klubbchefen och hade en ny spelare klar!

- Det är min starka sida. Jag har ett jättestarkt nätverk av spelare. Men sen så gjorde dem sin träning och gav allt dem hade, och spelade sin match och gav allt dem hade. Och nu är mitt intryck av truppen väldigt bra. Jag tycker om dem supermycket.

Så det har tidigare varit en mental sak mer än kvalitet?

- Ja, viljan att lyckas har inte funnits där. Men det kände jag att dem visade i den senaste matchen när vi kvitterade i 94 minuten. Och även innan det hade vi flera bra lägen att göra mål. Dem gav sig inte och det är det viktigaste.

Så vad kan du tillföra laget i det här svåra läget vi befinner oss i?

- Att ge energi till laget, det är vad dem behöver. Att det finns glädje och en motivation att vi kan fixa det här till slut.

iKOMG.png

SFK webshop Intersport