Första träningsmatchen avklarad och huvudtränaren Andreas Haddad var nöjd med insatsen mot satsande division 1 laget Assyriska FF.

- Jag fick svar på vissa positioner, vilka som kanske inte håller och vilka som visade framfötterna, säger Andreas.

Tyvärr var några spelare borta idag, bl a anfallaren Salwan Al Jaberi p g a sjukdom. Några provspelare var också med. Samtidigt vågade man inte chansa med Aday Khoury som kommit tillbaka från skada. Trots detta gick det mycket bra.

- Första halvlek är jag mycket nöjd med försvarsspelet. Det är det enda vi har tränat på just nu och det märks, vi var fantastiska i försvarsspelet, säger Andreas nöjt

Det var en svårspelad plan med snö och hal boll så det blev en del tekniska misstag. Och även om offensiven inte var det primära idag så fick vi en målchans redan i första matchminuten, men skottet tog i stolpen av Bachir Katourgi.

- Vi hade faktiskt några chanser till, bl a en nick av Wasim som han borde gjort mål på, och ytterligare några halvchanser, säger Andreas.

Dock var det istället Assyriska som tog ledningen efter en halvtimme när man kom fram på högerkanten. På inlägget räddade först Fredrik Eriksson men på returen kunde Assyriska stöta in bollen i mål.

I andra halvlek bytte vi in uppåt 9-10 spelare och då blev spelet lite böljande. Vi började ganska bra trots att många unga spelare kom in. Vissa av spelarna har t ex aldrig spelat en seniormatch och det märktes.

- Det blev lite långt och lite ihåligt, och man ser att det är lite orutin bland de unga. Men jag är ändå jättenöjd med deras insats, berömmer Andreas.

Mot slutet tog Assyriska över lite och kunde också få in ytterligare ett mål till slutresultatet 2-0.

- Det var lite snopet att de fick mål på en hörna men det är också något vi inte tränat på ännu, så det lägger jag ingen energi på. Det var en stabil insats och vi visade var skåpet ska stå, både i duellspelet och i försvarsspelet. Visst, Assyriska var det bollförande laget men det var tanken också, avslutar Andreas.

ravelli-sport.png

Tabell - U19