Med mycket kort varsel (igår) fick vi reda på att Älta inte kunde komma till dagens träningsmatch. Tack och lov kunde div 4 klubben Tumba ställa upp istället.

- Först och främst vill jag tacka Tumba som kunde ställa upp på så kort varsel. Spelet var inte bra idag. Det var stor motivationsbrist bland grabbarna och de gick bara på halvfart, säger ass tränaren Bojan Mijatovic besviket.

Det märktes att det var nivåskillnad och vi hade störst bollinnehav i första halvlek, dock utan att kunna förvalta våra målchanser. Skärpan fanns inte där och skotten gick långt utanför målramen.

Tumbas få anfall kom i princip bara på våra misstag. Men efter en halvtimmes spel lyckas lagkapten David Genc komma runt på högerkanten och leverera ett perfekt inlägg till provspelaren Marcus Mitander som bara behöver bredsida in 1-0. Då trodde man att det skulle lossna och rinna iväg lite.

Men tyvärr fanns inte motivationen idag i kylan på Södertälje fotbollsarena. Grabbarna gick på halvfart och hade inte den rätta aggressiviteten som behövs. Och följaktligen kom Tumbas kvittering på ett misstag i backlinjen med en frispark strax utanför straffområdet som resultat. Frisparken gick otagbart in i krysset och minuten senare blåste domaren av första halvlek.

- Så får vi inte släppa till. Vi tappar bollen och är helt ointresserade av att ta tillbaka den, säger Bojan.

I halvtidsvilan försöker Bojan väcka spelarna men tyvärr blev vårt spel sämre i andra halvlek. Tumba får till ett rejält tryck på oss första 5-10 minuterna.

Men efter en kvart in i andra halvlek lyckas Bachir Katourgi stressa till sig bollen och sätta 2-1 med ett behärskat avslut. Men inte heller det målet kunde väcka grabbarna och i 70 min kunde Tumba nicka in 2-2 på ett inlägg från kanten.

Vårt oengagemang fortsätter men trots detta och tack vare nivåskillnaden kunde vi ändå vinna matchen med 10 min kvar. Fayia Kobba Jr kommer fri in i straffområdet och kan enkelt skjuta in slutresultatet 3-2.

Vilket fokus hade ni i matchen idag?

- Vi har senaste tiden jobbat med vårt anfallsspel och våra principer i speluppbyggnaden. Vi ville se att man spelade från spelyta till spelyta på ett kontrollerat sätt och att man gick på genombrott i spelyta 2. Speciellt i första halvlek när vi har stort bollinnehav, så ser man att grabbarna har förstått spelidén. Men att förstå och utföra är två helt olika saker, så där behöver vi träna mer. Vårt omställningspel funkade också bra i första halvlek och när vi tappade boll så vann vi tillbaka bollen ganska snabbt.

Men det blev mest anfallsspel på kanterna?

Tanken är att vi ska spela igenom motståndarna men om inte det funkar så ska vi komma runt på kanterna. Egentligen är inte Tumba svåra att spela igenom men vår brist på motivation och oviljan att ta löpningar gjorde det svårt. Vårt spel utan boll var under all kritik under stora delar av matchen.

Visst kan vi bättre?

- Ja, vi hade nog fått se mer av vårt anfallsspel om vi hade mött ett högre kvalificerat motstånd, där grabbarna verkligen vill spela. Och försvarsspelet ser bra ut. Men vi spelar ju träningsmatcher för att kunna utvärdera vårt spel och därför kan vi inte vara nöjda med dagens match. Allt handlar om inställning och där måste spelarna skärpa sig. Och spelarna är också missnöjda och det är ändå positivt, att de har krav på sig själva. Vi är ändå positiva inför framtiden och tror starkt på det här, avslutar Bojan med tillförsikt.

scania_500x167.png
telge_koncernen.png
VW_sodertalje.png
Magnolia_stor.png
Love_570x161.jpg
ravelli-sport.png
olearys.png
team_rekond.jpg

Tabell - Herrar

Tabell - Damer

Tabell - U19

annons ravelli