Idag mötte vi starka division 3 laget FOC Farsta som var ytterst nära att gå upp till division 2 förra säsongen. Men återigen var inställningen från våra grabbar inte på topp.

- Vi hade en spelplan men vi hade mycket svårt att följa den i första halvlek, säger huvudtränaren Andreas Haddad besviket.

Tyvärr fungerade inte presspelet i första halvlek och det blir lite halvdant. Det kollektiva spelet fungerade inte alls. Redan efter några minuter har Farsta sin första heta målchans men vi kan rensa bort bollen precis på mållinjen.

Vi lyckas ändå skapa 4-5 målchanser i första halvlek men skärpan finns inte där. Istället får vi en kalldusch precis innan halvtidsvilan när Strahinja oturligt orsakar en straff som Farsta säkert sätter i mål.

Under halvtidsvilan gick Andreas igenom med grabbarna vad som krävs för att de ska höja sig. De hade ju pratat om en spelplan och ändå följdes den inte fullt ut och där är Andreas rejält besviken.

- Det handlar inte om kvalitet, det handlar bara om att man inte lyssnar ordentligt, säger Andreas.

På grund av det gjorde Andreas byten till andra halvlek för att väcka spelarna. Det blir en helt annan andra halvlek och vi startar bra, även om kvaliten inte är på topp. Men vi håller i bollen mer och vi byter kant på det sätt som man har tränat på. Och det ger resultat. Efter ca 10 min får vi en hörna och Selwan kan stöta in en kvittering till 1-1. Vi skapar också ytterligare målchanser men utan resultat.

Farsta ger oss en match och i 70 min kommer de runt på högerkanten och anfallaren driver in i straffområdet och skjuter otagbart in bollen i bortre. Vi skapar lite målchanser och till slut får vi in kvitteringen med ca 10 min kvar. På en hörna så studsar bollen ut till David Genc som drar på ett skott som styr på en back och ställer målvakten helt, 2-2.

Nej, det här var ingen match att skriva in i historieböckerna, men individuellt finns det ändå ljusglimtar.

- Det är roligt att se några spelare i alla fall som har tagit enorma steg. Jag tänker speciellt på David Genc och Kevin Sharro men även Strahinja är stabil, säger Andreas.

- Det positiva rent spelmässigt var våra offensiva fasta situationer och det är också där vi får utdelning, fyller assisterande tränaren Bojan Mijatovic i.

Nåja, vi har ju träningsmatcher för att få ihop grejerna innan seriestart. Även en dålig träningsmatch är en bra träningsmatch. Då vet man ju vad man behöver träna extra på. Åter till ritbordet...

ravelli-sport.png

Tabell - U19