Förlust mot serieledarna

Eskilstuna FC leder serien och de har satsat hårt i år och är vassa framåt. Tränaren Nick Leete ändrade lite i sin laguppställning och taktik, och kommer för första gången i år till spel på en fin naturgräsplan i Eskilstuna. Än en gång har han två 15-åringar och två 16-åringar som har gjort sig förtjänt av en plats i truppen.

– De får spela och de gör det bra, så en stor eloge till killarna, berömmer Nick.

Kan du ge oss din analys av första halvlek?

– Vi släpper in ett tidigt mål som är en blandning av misstänkt offside och att vi inte är riktigt vakna. Man måste springa tills domaren blåser. Men vi äter oss in i matchen och skapar många chanser. Till slut får vi in en reducering och strax efter får vi två chanser till, en meter från deras mållinje som vi tyvärr missade. Precis som sist så hade vi en chans att greppa matchen men det vill sig inte. Vi måste ta de chanser vi får helt enkelt. Eskilstuna trummar på och har ett skickligt och rörligt mittfält som jobbar hårt och skapar chanser, men jag tycker vi tar hand om deras vassa forwards på ett bra sätt.

I andra halvlek får de en straff. Vad hände?

– De får en straff som var solklar men domaren missade en armbåge sekunden innan på näsan på vår mittback som hade orsakat straffen. De sätter straffen och tar ledningen med 2-1. Vår spelare är tvungen att lämna planen och bli omplåstrad för resten av matchen. Pga av detta, naturgräset och lite otur så tappade vi lite gas i slutet av matchen. Eskilstuna jobbar på och vinner till slut matchen med 3-1.

Några avslutande ord?

– Det var en hård match som sist där vi borde har gjort det lite bättre och kanske fått en poäng. Men Eskilstuna gjorde det bra och det är bara att gratulera till segern. Vi tar med oss det som var bra från denna match och jobbar vidare på det!

Om klubben

Södertälje FK har anor från 1904, då Södertälje Sportklubb startade en fotbollssektion som senare blev BK Star, som slutligen blev Södertälje FF. Andra anrika föreningar som Bårsta AIK, Östertälje IK, Telge BoIS, Västertälje, SAIF, Södertälje FC, med flera är fotbollsföreningar som finns med i Södertälje FK:s rötter. Lagen gick senare ihop med någon av Brunnsängs IK, Östertälje BoIS eller FF Södertälje som blev Södertälje FK.

Södertälje Fotbollsklubb

Box 19008, 152 25 Södertälje