Motala började vårsäsongen fint med två raka segrar och såg starka ut. Men sedan började problemen.

Att man i den femte omgången förlorade mot seriefavoriten Dalkurd med 3-0, är ingen katastrof. Men att man följer upp med en tung förlust mot bottenlaget Huddinge med hela 5-1, gav en besk eftersmak. På tre matcher hade man på kort tid släppt in hela 11 mål.

Även om man avslutade vårsäsongen med en meriterande vinst mot Umeå, så hade tonen redan satt sig. Motala dansade runt nedflyttningsstrecket när sommaruppehållet kom som en räddande ängel. Nu skulle man kunna vila, omgruppera, göra om, göra rätt.

Under sommaruppehållet har man värvat gamle Elfsborgsspelaren Victor Rotting. Han kommer närmast från Örgryte och är en atletisk anfallare med sinne för mål.

Ett annat tillskott till truppen är Anton Kinnander som lånats från Helsingborg. Helsingborg ser honom som ett framtidslöfte som behöver speltid. Även Anton är en atletisk spelare och djupledslöpare. Han har en god funktionell teknik med ett bra avslut.

Men när höstsäsongen startade i söndags gick man återigen på pumpen. Hoppet om en omstart försvann direkt när man förlorade mot Brage på hemmaplan med 1-2. Detta gör att laget fortsatt är en nedflyttningskandidat på 12 plats i tabellen med 16 poäng...

Södertälje befinner sig strax framför Motala på 11 plats över nedflyttningstrecket med 17 poäng. En mycket viktig match väntar därmed i helgen. Det skiljer bara tre poäng upp till mittenregionen i tabellen så det finns mycket att kämpa för fortfarande...

Matchstart: Lördag 22 augusti kl 17.00

Plats: Södertälje Fotbollsarena

 

scania_500x167.png
telge_koncernen.png
Magnolia_stor.png
Love_570x161.jpg
iKOMG.png

SFK webshop Intersport

Tabell - Herrar

Kommande matcher

Annons Sponsorhuset

grasroten