Tung period just nu

Tyvärr fick vi uppleva ännu en tung förlust när vi blev besegrade på hemmaplan av Katrineholm.

Fortfarande saknar vi våra nyckelspelare i anfallet vilket inte gör saken bättre. Jag tog några ord med tränaren Nick Leete och här kommer hans analys av matchen som slutade med 3-1 vinst för Katrinholm.

Beklagar ännu en förlust. Din analys av matchen?

– Båda lagen börjar matchen med hög intensitet då vi båda jagar poäng och första vinsten. Men redan i ett tidigt skede så syns det att domaren inte dömer till vår fördel.

Vad menar du med domarens insats?

– Vi har några riktigt bra spelperioder men tyvärr tar domaren inte riktigt tag i matchen och vi blir straffade av felaktigt bortdömda mål. Och det var inte bara vi som drabbades av domarens ojämna insats. Det var flera felbeslut för båda lagen matchen igenom. Känns som vi var värde en mycket bättre utgång i denna match men gratulationer till Katrineholm som kämpade på bra.

Så du är riktigt besviken på domarnas insats?

– Det är så fotboll fungerar på denna nivå och vi kan räkna med att det inte är sista gången vi får en domare som har en dåligt dag. Alla lag i vår serie får leva med samma förutsättningar. Det är den mänskliga faktorn helt enkelt och alla kan ha en dåligt dag. Men man får inga poäng för klagomål och jag klagar inte utan gör en analys av matchen.

Några avslutande ord?

– Vi tackar domarna för allt hårt arbete och tid de lägger ner. Vi är ett lag som i högsta grad uppmuntrar ”Fair Play”. Vi får skapa vår egen lycka och vi jobbar på att förbättra vårt spel så vi kan genomföra denna säsong på ett bra sätt, både på och utanför planen.

Om klubben

Södertälje FK har anor från 1904, då Södertälje Sportklubb startade en fotbollssektion som senare blev BK Star, som slutligen blev Södertälje FF. Andra anrika föreningar som Bårsta AIK, Östertälje IK, Telge BoIS, Västertälje, SAIF, Södertälje FC, med flera är fotbollsföreningar som finns med i Södertälje FK:s rötter. Lagen gick senare ihop med någon av Brunnsängs IK, Östertälje BoIS eller FF Södertälje som blev Södertälje FK.

Södertälje Fotbollsklubb

Box 19008, 152 25 Södertälje